top of page

צעד אחר צעד: זהו המאבק היומיומי של חולי מיאסטניה גרביס

"טיילתי בלי סוף, אבל המסע הזה שונה מכל מה שחוויתי" – דוד גל-אור, מדריך טיולים וותיק , אשר חלה במחלה האוטואימונית הנדירה, מוביל קבוצת מטיילים, חולי מיאסטניה גרביס, בשבילי שמורת הטבע, המשתפים אותו בקשיים היומיומיים, האתגרים והתקווה לאיכות חיים טובה יותר. "בעזרת הטיפולים החדשים איכות החיים שלי חזרה"


בשיתוף ניאופרם ישראל




במשך שנים, הוביל דוד גל-אור מסעות והרפתקאות בדרכים הנסתרות של הארץ. יחד עם בנו, ערן, כתב ספרי טיולים ויצר דורות של מטיילים חדשים בשבילי ישראל. אבל המסע ב'עין חמד', של רשות הטבע והגנים, שונה מכל מה שחווה. המפגש של גל-אור עם חולים במחלה שהוא סובל ממנה, מיאסטניה גרביס, הוא ניצחון עצום. ההישג מתחיל כבר בעצם היציאה מהבית, הצלחה לא מובנת מאליה לחולי המחלה.

"בעבר טיילתי בלי סוף. חשבתי שאני מכיר כל שביל ונוף", מספר גל-אור. "ועכשיו, אחרי תקופה ארוכה בה התקשיתי לצאת מהבית, אני מוביל קבוצה מיוחדת - של אנשים כמוני, החיים עם מיאסטניה גרביס - מחלה אוטואימונית נדירה המשפיעה על השרירים, והיא מאתגרת בכל צעד". אך הפעם, גל-אור לא רק מוביל, אלא משתף בסיפורו האישי וכיצד הוא יכול לתפקד למרות הכול. "התרופה החדשה שאני מקבל כבר למעלה משנה מצילה את חיי. מאז שאני מקבל את הטיפולים היעילים והחדשים, מצבי משתפר".



חולי מיאסטניה גראביס בטיול


















בתשבע פלאי סרי, מתמודדת עם מחלת מיאסטניה גרביס, אשר חלתה בגיל 23. לדבריה אובחנה באיחור של 15 שנה. מצבה השתפר בזכות הטיפול החדש. "היו שנתיים שישבתי בכיסא גלגלים. עשיתי טיפול בכל שבוע ולמרות זאת הייתי מאד חולה", היא נזכרת. "לפני שנה וחצי, התחלתי טיפול חדש ומאז התחיל שינוי נפלא. אני נושמת בלי לחשוב על זה, איזה כיף. עם הטיפולים החדשים אני יכולה ללכת ואיכות החיים שלי חזרה. אמנם אני לא אדם בריא, אבל בזכות הטיפולים החדשים, החיים ראויים לחיותם".


שירות לציבור. מוגש בחסות חברת ניאופרם (ישראל) 1996 בע"מ.

למידע נוסף על מחלת מיאסטניה גרביס ושאלות לגבי אפשרויות הטיפול, פנו לרופא.ה המטפל.ת.

Comments


bottom of page